Bağımsızlık Yolu Girne Bölge Sorumlusu Acar: “Karne Sevinci Yaşayamayan Çocuk İşçiler Ne Olacak?”

Bağımsızlık Yolu Girne Bölge Sorumlusu Güngör Acar, İlköğretim ve Ortaöğretimde sömestir tatilinin başladığı bugün çocuk işçilere dikkat çekti.

Evet bugün karne günü 15 günlük yarı yıl tatilinin başlangıcı. Ancak bu sevinci ve tatili yaşayamayan, eğitim hakkından mahrum edilmiş, görülemeyen görülmeyen, görmek istemediğimiz dünyada milyonlarla, Türkiye’de yüzbinler, hadi bunlar bizde uzak ilgimizi çekmez yaşadığımız toprak parçasında binlerle ifade edilebilecek çocuk işçiler ne olacak?

Açıklama şöyle:

Onların elleri değil kirli olan, bizim yüreğimiz küflenmiş.

Bugün karne günü sevinçle gülücükler ile yine tv programları yapılacak. Haberler okullardan öğrenci röportajları yayınlayacak. Yine okuyup yalamış yutmuş psikologlar, pedagoglar, ailelere çocuklara, akıllar büyük büyük laflarla dağıtacak. Yine öğretmenler “aydınlık” gelecek için çocuklara tatil planları kuracak, kitaplar tavsiye edilecek” okunası”, unutulası.

Evet bugün karne günü 15 günlük yarı yıl tatilinin başlangıcı. Ancak bu sevinci ve tatili yaşayamayan, eğitim hakkından mahrum edilmiş, görülemeyen görülmeyen, görmek istemediğimiz dünyada milyonlarla, Türkiye’de yüzbinler, hadi bunlar bizde uzak ilgimizi çekmez yaşadığımız toprak parçasında binlerle ifade edilebilecek çocuk işçiler ne olacak? ya onları tatili? Her geçen gün bu rakamlar ve çocuk işçi istismarı artarak ve vahşileşerek devam etmektedir tam da gözümüzün önünde. Kapitalist sistem liberal ekonomi ile birlikte sermayesine servetine katkı koyacak her bireyi yaşı ne olursa olsun acımasızca sömürmeye ve köleleştirmeye devam ediyor. 
Bugün çocuklarımızı karne hediyesi olarak aldığınız her hediyede bir çocuk işçinin emeği alın teri ve sömürülmüş karartılmış hayatı vardır. Günlüğü 3 dolara dünyanın en büyük spor markalarına malzeme üreten çocuklardan günlüğü 4 dolardan kot taşlama fabrikalardan kısacık hayatlarını sıcak bir yemek ve hayalleri uğruna sağlıklarından olan hatta hayatlarını kaybeden 12-17 yaşında genç çocuklar ne olacak? Bizler evimizdeki çöpü bile atmaya iğrenirken onlar çöp kentlerde moloz ayırıp 1 ekmek parasına hayatlarını tüketiyor dünyada her yıl 6 milyon çocuk kötü hayat şartları, tedavisi bulunan hastalıklar, açlık, savaş ve iş cinayetleri yüzünden 14 yaşını göremeden hayatını kaybediyor.

Bizler yine çocuklarımızın veya tanıdıklarımızın çocuklarının karne sevincini yaşayalım ama unutmayalım hep aynaya bakmak yerine birazda pencereden dışarı dünyaya bakalım. 
Ve unutmayın sofranızdaki bir dilim fazladan ekmek başkasının sofrasından çalınmış ve aç bırakılmış bir çocuğun koca bir somon ekmeği olabilir. Şimdi kendini karnenizi hazırlayın bakalım kaç aldınız. Hadi başlayın. ve unutmadan BERKİN bu yılda karnesini alamadı…