TC Egemenleri Farklı(!) Ya: “Rum Tarafı” Kıbrıslı Türkleri Yok Sayıyormuş!

TC’nin AKP’li Cumhurbaşkanı, Kıbrıs sorununa ilişkin yaptığı bir konuşmada; “Rum tarafının” Kıbrıslı Türk halkını yok saydığını ileri sürdü.

Tayyip, TC devletinin resmi politikası gereğince, özellikle kendi iktidarları döneminde yerli işbirlikçiler vasıtasıyla, Kıbrıslı Türk halkının kurumlarının ayaklar altına alındığını, iradesinin TC’li egemenlerce hiçe sayıldığını unutmuşa benziyor.

Tayyip, Kıbrıslı Elen egemenlerin Kıbrıslı Türk halkının ayrı siyasi varlığını kabul etmedikleri tespitini yaparken, TC egemenlerinin Kıbrıslı Türk halkını tıpkı Kıbrıslı Elen egemenler gibi ayrı bir özne olarak tanımadığını bilmezmiş gibi konuşuyor.

Tayyip’in konuşmasının ilgili kısmı şöyle:

“Yunan ve Rum tarafının son günlerdeki açıklamalarına baktığımızda, Kıbrıs Türkünü yok sayan tutumlarında en küçük bir değişiklik olmadığını görüyoruz. Artık iki devletli çözümden başka Kıbrıs’ta çıkış yolu kalmamıştır. İster kabul edersiniz ister etmezsiniz.”

Öte yandan Tayyip, Kıbrıslı Türk halkı adına konuşmakta da beis görmeyerek çözümün “iki egemen devlet” zemininden başka bir zeminde olmasının yolu olmadığını ifade etti.