ELAM İŞBAŞINDA: LİMASOL’DA TALAT’A FAŞİST SALDIRI (VİDEO)

Mehmet Ali Talat bu akşam konferans vermek üzere gittiği Limasol’da saldırıya uğradı.

Kıbrıs’ın güneyinde faaliyet gösteren aşırı ırkçı grup ELAM tarafından gerçekleştirildiği bildirilen saldırada işaret fişeği atıldı. Talat’ın olduğu salona portokol ve yumurta da atıldı.

Görgü tanıkları olaylar yaşanırken bölgede çok büyük bir güvenlik zaafiyeti olduğu vurgulanmakta.

Sim TV’ye Canlı yayında katılan ve konferasya olan akademisyem Bilge Azgın, ELAM’cıların salona girmek istediklerini fakat salonda bulunan Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Elenlerin buna engel olduğunu belirtti.

Saldırının ardından Kıbrıslı Elen katılımcıların ısrarı üzerine konferans devam ederek tamamlandı.

Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken geniş çaplı güvenlik önlemleri de alındı.

 

ÅËÁÌ - ÅÊÄÇËÙÓÇ - ËÅÌÅÓÏÓ

Harmancı: ELAM Yasadışı Örgüt İlan Edilsin

TDP Genel Sekreteri Mehmet Harmancı, Limasol’da  Mehmet Ali Talat’ın katıldığı konferansa ELAM tarafından gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınayarak Kıbrıs Cumhuriyeti’ni ELAM’ı yasadışı bir örgüt olarak ilan etmeye davet etti.

Mehmet Harmancı’nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

Öncelikle Sayın Talat’a ve Limassol’daki etkinlikte yer alan katılımcılara yapılan ırkçı saldırıyı TDP olarak şiddetle kınadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. 

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin şu anki yöneticilerini güven artırıcı bir önlem olarak ELAM örgütünü yasadışı bir örgüt olarak ilan etmeye davet eder; bu saldırıyı gerçekleştirenlerin yargı sürecinin bir an önce başlatılarak yargı sürecinin şeffaf bir şekilde yürütülmesinin oldukça önemli olduğunun toplumlar açısından oldukça önem taşıdığının altını çizeriz. Bu ve benzer saldırıların bizlerin Kıbrıs’ta çözüm ve barış istencimizi azaltmadığı gibi aksine barış kültürünün yaygınlaştırıcı çalışmaların çözümden önceki çalışmaların önemli bir parçası haline gelmesinin gerekliliğini ortaya koyduğunu belirtiriz.

Video 1

Video 2

Kaynak: Gazeddakıbrıs

Be the first to comment

Leave a Reply