“2019 sonundan 2020 sonuna kadar yani binlerce insan işsiz kalır ve yüzlerce esnaf batarken toplam mevduatta 8 milyar 950 milyon TL ARTIŞ olmuş! Zenginler zenginleşmeye devam etmiş”

genel sekreter
genel sekreter

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Münür Rahvancıoğlu, Merkez Bankası’nın yayınladığı mevduat hesaplarına ilişkin açıklama yaptı.

Bu veriler açıkça ortaya koyuyor ki; devlet zenginleri gizliyor. Bu veriler açıkça ortaya koyuyor ki, ihtiyacımız olan her şey için kaynak da vardır, kaynağın yeri de bellidir. Gerilimimizi, sıkıntımızı, depresyonumuzu, öfkemizi birbirimize, öğretmen-doktor, Kıbrıslı-Türkiyeli, yabancı-yerli, özel-kamu diye bölünerek yansıtmamızı istiyorlar.

Oysa hepimiz birleşip ufacık bir azınlığa, %3lük bir ultra zengin takımına yönelirsek; insanca bir yaşam, çağdaş bir altyapı, toplumsal bir zenginlik oracıkta bir el uzatımlık mesafede duruyor…

Açıklama şöyle:

Merkez Bankası tarafından yayınlanan 31 Aralık 2020 sonu itibariyle Mevduat Hesapları genel görünümünü aşağıda görebilirsiniz. Bu tabloya ilişkin bazı gözlemlerimi paylaşmak isterim.

1- İşsizlik, eğitim ve sağlıkta altyapı eksikliği gibi sıkıntılarla boğuştuğumuz bu günlerde bankalarda toplam 41 Milyar 787 Milyon 600 bin TL var!

2- Bu miktarın %83,42’si, yani 34 Milyar küsur bir kısmı 100 bin TL ve üzeri hesaplarda bulunuyor.

3- Merkez Bankası ultra zenginleri korumaya aldığından, verileri gizlediğinden ve halkın zenginlik algısını manipüle ettiğinden dolayı; mesela 5 milyon TL ve üzeri hesaplarda ne kadar para olduğunu bilmiyoruz.

4- 2019 sonundan 2020 sonuna kadar yani binlerce insan işsiz kalır ve yüzlerce esnaf batarken toplam mevduatta 8 milyar 950 milyon TL ARTIŞ olmuş! Zenginler zenginleşmeye devam etmiş.

5- Sağlık ve ekonomik krizin tavan yaptığı bu bir yılda tüm diğer hesaplar aşağı yukarı sabit kalırken ve toplamda bir miktar düşüş yaşanırken, en yüksek hesaplar yani 100bin TL ve üzeri kategorisinde 9 milyar 110 bin TL artış olmuş. 2020’deki mevduat artışının toplamından daha fazla artış gerçekleşmiş en büyük hesaplarda. Tabii Merkez bankası verileri gizleyerek ultra zenginleri koruduğu için, bu miktarının ne kadarının ultra zenginlerde gerçekleştiğini bilmiyoruz!

6- Biz işsizlikle, açlıkla, maaş kesintileriyle boğuşup, gelecek belirsizliğinden depresyona girip, “corona yoktur” kıvamına gelerek aklımızı yitirmekle dans ederken; bu krizden zenginler daha da zenginleşmiş.

7- Bu rakamlar sadece mevduat hesaplarıdır. Yatlarını, katlarını, evlerini, arabalarını, uçaklarını, gemilerini hesaba katmadık!

Bu veriler açıkça ortaya koyuyor ki; devlet zenginleri gizliyor. Bu veriler açıkça ortaya koyuyor ki, ihtiyacımız olan her şey için kaynak da vardır, kaynağın yeri de bellidir. Gerilimimizi, sıkıntımızı, depresyonumuzu, öfkemizi birbirimize, öğretmen-doktor, kıbrıslı-türkiyeli, yabancı-yerli, özel-kamu diye bölünerek yansıtmamızı istiyorlar. Oysa hepimiz birleşip ufacık bir azınlığa, %3lük bir ultra zengin takımına yönelirsek; insanca bir yaşam, çağdaş bir altyapı, toplumsal bir zenginlik oracıkta bir el uzatımlık mesafede duruyor…

#BizÇoğuzOnlarAz

#ServetVergisi

#BağımsızlıkYolu