“7 kktc Vatandaşı Karantinada”

Sağlık Bakanı Ali Pilli, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda Koronavirüsle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Ali Pilli, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda koronavirüsle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Pilli açıklamasında, bugün bir kişinin pozitif çıktığını ifade ederek, 7 kktc vatandaşının karantinada olduğunu söyledi. 

Charter Uçuş Yarın

Salamis Hotel’de karantinada olan Alman vatandaşlarının yarın charter uçuşla gönderileceğini belirten Pilli, Almanların bazılarının tedavi edilmiş olduğunu ve karantina süresi dolan kişilerin adadan ayrılacağını söyledi. Hastaların genel sağlık durumlarının iyi olduğunu da belirten Pilli, 5 Alman vatandaşın tedavisinin halen devam ettiğini de belirtti.  

Bugün 20’ye Yakın Test Edildi

Tüm dünya sağlık örgütlerinin test yapın çağrılarını dikkate almayan Ali Pilli, bugün 20’ye yakın test yapıldığını, test numunelerinin alındığını fakat sayı olarak şu an kaç test olduğunu net bilmediğini belirtti. 

Pilli, açıklamasında net bir şekilde kaç testin kontrol edileceğini doktorlara soracağını da ifade ederek, şu an net bir rakam veremeyeceğini kaydetti.

“7 kktc Vatandaşı Karantinada”

Pilli, şu ana kadar toplam 39 vakanın tespit edildiğini de belirterek, kktc vatandaşı olan 7 kişinin şu an karantinada olduğunu söyledi ve bilgi kirliliğine yönelik halkın o haberleri dikkate almaması yönünde çağrıda bulundu. 

Girne limanından malzeme geldiğini de sözlerine ekleyen Pilli, “tulum, maske gibi şeylerin Türkiye’den geldiğini fakat daha gelen paketleri açmadıklarını ve dolayısıyla miktarın ne olduğunu bilmediklerini ifade etti.

(GazeddaKıbrıs)