“Akıntıya Karşı Yazılar” Omorfo Khora’da Tanıtılacak

Münür Rahvancıoğlu’nun kaleme aldığı “Akıntıya Karşı Yazılar – Postmodern Açmazlara Devrimci Yanıtlar” kitabının tanıtım ve imza etkinliği, 19 Aralık Cumartesi günü saat 14.00’te Khora Kitap Omorfo’da gerçekleştirilecek.

Söyleşide, kitabın editörü Ali Şahin ve kitabı “Kıbrıs’a Soldan Bakmak” adıyla Türkiye’de yayımlayan Kalkedon Yayınları sahibi Hakan Tanıttıran kısa birer konuşma yapacak. Ardından yazarın sunumu, okurların soru ve katkıları ile imza etkinliği yer alacak. Eser, Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri ve Baraka aktivisti olan Rahvancıoğlu’nun ikinci kitabı.

Üç bölümden oluşan kitapta “Solda Postmodern Tahribat”, “Kıbrıs Sorununa Emek Ekseninden Bakmak” ve “Asimilasyon ve Gericilik Karşısında Ne Yapmalı?” ana başlıkları yer alıyor. Yazarın Argasdi isimli kültür-sanat-politika dergisinde ve çeşitli gazetelerde yayımlanan yazılarından derleyip güncelleyerek oluşturduğu makaleler; siyaset, feminizm, şiddet, sivil toplumculuk, popülizm, milliyetçilik, tarih, asimilasyon, laiklik, barış, emeğin hakları gibi konuları ele alıyor. Yakın geçmişimizdeki “Reddediyoruz” gibi sokak mücadelelerini de inceleyen kitap, ortaya koyduğu siyasi tahlilleri ile ülkemiz soluna farklı bir bakış sunuyor. 19 Aralık Cumartesi günü saat 14.00’te Khora Kitap Omorfo’da gerçekleşecek etkinliğe tüm kitap severler davetlidir.

“Akıntıya Karşı Yazılar” Kitabının Tanıtım ve İmza Günü Yapıldı  

Münür Rahvancıoğlu’nun kaleme aldığı “Akıntıya Karşı Yazılar – Postmodern Açmazlara Devrimci Yanıtlar” kitabının tanıtım ve imza etkinliği Cafe Svadu’da gerçekleşti. Söyleşide, kitabın editörü Ali Şahin’in açılış konuşmasının yanı sıra, kitabı “Kıbrıs’a Soldan Bakmak” adıyla Türkiye’de yayımlayan Kalkedon Yayınları sahibi Hakan Tanıttıran konuşma yaptı. Kitabın, günümüz sorunlarını tahlil etmesi ve devrimci yanıtlar üretmesi sebebiyle hem Kıbrıs hem de Türkiye solunda önemli bir yere sahip olacağından bahsedilen konuşmaların ardından yazarın sunumu ve imza etkinliği gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gören söyleşide Rahvancıoğlu, kitaba emeği geçenlere ve Khora Yayınları’na teşekkür ederken kitabın isminin anlamını ve ilk makale yazdığı döneme dayanan hikâyesini de anlattı. Ayrıca eserin içeriğindeki bölümlerden ve kitabı oluşturan yazıların, pratiğe dayalı süreçlerden ortaya çıktığından da bahsetti. Üç bölümden oluşan kitapta “Solda Postmodern Tahribat”, “Kıbrıs Sorununa Emek Ekseninden Bakmak” ve “Asimilasyon ve Gericilik Karşısında Ne Yapmalı?” ana başlıkları yer alıyor.

Cafe Svadu’nun ev sahipliğinde, sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleşen söyleşide, katılımcılar yazara kitaplarını imzalatarak güncel konular üzerine sohbet etme olanağı da buldular.