Halk Sağlığının Derdindeyken, Tatar Sektörleri Düşünmekten ve Irkçılık Kusmaktan Kendini Alıkoyamıyor!

Katıldığı bir televizyon programında Koronavirüs krizine dair soruları yanıtlayan Başbakan Ersin Tatar, halkın sağlığı açısından alınması gereken önlemler ve Afrika^dan gelen öğrenciler ile emekçiler için endişe uyandırıcı açıklamalarda bulundu.

Aklı Sektörlerde

Açıklamasının bir bölümünde ” Almanlar giderse yavaş yavaş bazı sektörleri yeniden açıp eski günlerine döndürebiliriz.” diyerek, halkın “evde kal” ve “sokağa çıkma yasağı” taleplerine ve uzmanların, doktorların sokağa çıkmayın uyarılarına rağmen hükümetin salgın sorunu kökten çözülmeden bazı sektörleri açmayı düşündüğünü gösteriyor.

Yani halk sağlığının derdine düşmüşken Tatar’ın aklında hala sermayenin karı olduğu görülüyor.

Almanların gitmesiyle Koronavirüsün kaybolmayacağı bir yana dursun, halkın sağlığı açısından gözlem sürelerinin uzatılması ve sokağa çıkma yasağının uygulanmasının göz ardı edildiği açık.

Başbakan Tatar, tatillerin 27 Mart Tarihini Aşacağını da Söyledi

“27 Mart dedik ilk etapta ama hem güneyde hem de Türkiye’de olaylar gelişiyor. Bizim aldığımız tedbir ve Almanlar giderse yavaş yavaş bazı sektörleri yeniden açık eski günlerine döndürebiliriz. Ama kapıların açılması güneyde ve Türkiye’deki gelişmelere bağlıdır. En önemli şey sağlığımızdır. Elbette ekonomi ve maliye de önemlidir ama ilk öncelik sağlıktır. Hiç bir risk alınamaz. Kendimizi korumalıyız. Belli ki bu durum 27 Mart’ı aşacak. Eğitim ve kısıtlamalar konusunda da 27 Mart sonrasında da tatil uzayabilir diye düşünüyorum.”

İnsan Tacirlerine Müdahale Etmeyen Tatar, Afrikalılar’ı Temizleyecekmiş!

Açıklamalarının bir diğer bölümünde ise Tatar, Afrika’dan gelen öğrenci ve emekçiler için ırkçı söylemlerde bulundu. Önceden de bu insanların sorun teşkil ettiğini düşünen Tatar, bu kriz zamanında bile en temel insan hakları hizmetlerini sağlamaktan kaçınıyor.

Bunca yıldır hükümetlerde bulunan UBP, bahsi geçen Afrikalı öğrencilerin özel üniversite patronlarının “hem işleme hem okuma fırsatı var” yalanlarıyla kandırılıp adaya getirilmesi konusunda yükümlülüklerini yerine getirmez, patronların Afrikalı emekçileri insan tacirleri aracılığıyla sömürmesine ve insanlık dışı koşullara maruz bırakmasına hiçbir yaptırımda bulunmazken, Tatar ırkçlığını kusaraki “bu bir fırsat olabilir bunları temizlemek lazım” dedi..

Afrika kökenli insanların ülkedeki durumu, Türkiyeli öğrenciler dışında ülkede kalan 30 bin kadar öğrenci kayıtlı olan ama çoğu çalışan Afrika kökenli insanların varlığından söz eden Reşat Akar’ın “bu insanlar parasız ne yapacak” sorusuna Tatar şu yanıtı verdi:

“Kim Getirdiyse Sorumluluk Ondadır”

“Bu kişileri kim getirdiyse sorumluluğu da onlardadır. Üniversite getirdiyse üniversite çalışma için geldiyse o. Bu kriz öncesinde de bu durum sıkıntıydı şimdi daha büyük bir sorun olarak karşımızda duruyor. Bu bir fırsat olabilir bunları temizlemek lazım. Bu ırkçılık değil ama kendi vatandaşlarımızı korumamız lazım.”