Li-Koop Yönetimi Yargı Kararını Tanımıyor

Li-Koop yönetiminin, 21 Mayıs tarihli bildirisinde ÇAĞ-SEN için “en fazla üyeye sahip yetkili sendika” olarak bahsetmesi yargı kararlarını ve yasaları tanımadığını gösteriyor.

Li-Koop’ta yetkili sendikanın BASS olduğuna dair Yüksek Mahkeme’nin 10 Mayıs 2019’daki ve Sendikalar Mukayitliği’nin 12 Ekim ve 13 Kasım 2018’deki kararlarını tanımıyor.

 

Sendikalar Mukayitliği BASS’ın talebine cevaben yazmış olduğu yazıda “Bass Sendikasının, 42/1996 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Referandum Yasası tahtında en çok üyeye sahip sendika olduğunu belirtir” ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca Ayrıca  Sendikalar Mukayitliği 13 Kasım’daki kararında, “42/1996 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Referandum Yasası madde 12(6)’nın aynı toplu iş sözleşmesi döneminde bir defadan fazla Yetkili Sendika saptaması yapılamaz”  ve “BASS’ın Li-Loop Ltd’de yetkili sendika olduğu Mukayitliğimiz tarafından tespit edilmiştir” denmişti.

 

Yüksek Mahkeme Ara Emriye Yasadışı TİS’in Yürütmesini Dururmuştu

Yüksek Mahkeme ise 10 Mayıs 2019 tarihinde  Li-Koop ile ÇAĞ-SEN arasında imzalanan TİS’in yürütmesini durdurma emri vermişti.

Aynı TİS Döneminde Bir Kez Saptama..

Öte yandan Sendikalar Mukayitliği, 42/1996 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Referandum Yasası madde 12(6)’nın aynı toplu iş sözleşmesi döneminde bir defadan fazla Yetkili Sendika saptaması yapılamayacağını emrettiğinin altını da çizdi.

Mukayitlik ve Mahkeme Kararlarına Rağmen..

Sendikalar Mukayitliği’nin 12 Ekim 2018  ve 13 Kasım 2018 tarihli yazılarında yetkili sendikanın BASS olduğu ve Yüksek Mahkeme’nin Li-Koop yönetiminin ÇAĞ-SEN ile TİS imzalamasının yasa dışı olduğu tespitine rağmen Li-Koop yönetimi bildirilerinde ÇAĞ-SEN’in ismini “yetkili sendika” olarak kullanarak yasaları ve mahkeme kararlarını tanımadığını ortaya seriyor.