2015’te Devlet, Broşür Dağıtıp Telefon Numarası Verdi

ADL Özel

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’nın 2015 faaliyet raporu, kitap halinde yayınlandı. Raporun Gece Kulüpleri ile ilgili bölümünde, “ALO 157” hattına son bir yılda 11 kadının başvurduğu ve ülkesine dönmek isteyen kadınların 6’sının sığınma evinde konakladığı belirtildi.

Ülkemizde Kadın bedeninin alınıp satıldığı, köleliğin devlet onayıyla yasallaştığı Gece Kulüpleri ile ilgili, 2015 yılında da hükümet 3 maymunu oynadı.

39 Gece Kulübü Var

Bu yıl aktif gece kulübü sayısı 39 olarak belirtilirken, bu kulüplerin 21’inin İçişleri ve Çalışma Bakanlığı tarafından denetlendiği açıklandı.

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’nın 2015 faaliyet raporunda, gece kulüplerinde yaşanan sömürüye karşı hükümetin aldığı önlemlerden bahsedildi.

Buna göre, kadınların acil yardım için araması amacıyla oluşturulan “ALO 157” hattının 11 kadın tarafından arandığı duyuruldu. Kadınların bu numaraya ulaşacak koşullarının olup olmadığı ise (can güvenlikleri, cep telefonları var mı?) devletin ilgi alanına girmeyi başaramadı. Ülkemizde gece kulüplerinde çalıştırılan bir çok kadın tehdit ve baskı altında yaşıyor, hatta öldürülüyorken, 2015 yılı faaliyet raporunda, kadınlara “yasal haklarını belirten ve ihtiyaç duyduklarında arayabilecekleri telefonların yazıldığı broşür ve kartvizitlerin verildiği” açıklandı.

gece kulüpleri

Devlet Kadını Köleleştiriyor

Öte yandan 2015 yılında devlet, kadınların pasaportuna el koyarak kadınları köleleştirmeye devam etti. Aynı devlet, ‘Konsomatris’ olduğunu iddia ettiği seks kölesi kadınlara cinsel yolla bulaşan hastalık testleri yapmaya devam ederek, bu alandaki çelişkilerini sürdürdü.

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’nı elinde bulunduran hükümetin büyük ortağı CTP ise, kadının özgürleşmesi ile ilgili söylemlerini çeşitli ortamlarda tekrarlasa da, bu yıl da “pezevenk devletten” daha ilgili bir pezevenk yaratmanın ötesine geçemedi.

 

Kıbrıs’ın kuzeyindeki Sosyalist Feminist örgütler ise, gece kulüplerinin kapatılmasını talep ediyor.