ZENNANIS ve OBAMA – FATİH BAYRAKTAR

Obama ABD başkanı seçildiğinde sevinenler çoktu. Kendisi Bush gibi bir Neo-Con’dan (neo-liberalizm sosuna bolca bulanmış yeni tip muhafazakarlara verilen kısaltılmış sıfat) sonra mucize gibi görünmüştü herhalde kendilerine. Üstelik ilk kez beyaz olmayan biri Beyaz Saray’da oturacaktı.

Bugün CTP milletvekili sıfatıyla meclis koltuklarında oturanlardan bazılarının  o günlerde Facebook profilini Obama resimleriyle süslediklerini çok iyi hatırlıyorum. Buna şaşırmadığımı da hatırlıyorum. Ne de olsa CTP adamızı Acheson planıyla bölen ABD’nin iki toplumlu projelerle sahte bir barış inşasına kananların başında geliyordu değil mi?  Üstelik kendilerine ABD’de Demokrat Parti’den  başkan olmak herhalde sosyalist olmakla eşdeğer geliyordu. Oysa tarih demokrat olmanın ABD dış politikası söz konusu olduğunda emperyalist olmaya engel teşkil etmediğini göstermişti defalarca. O yüzden bana göre bizim CTP’liler ya bellek kaybı yaşıyordu ya da  fena halde Obama aşkına tutulmuşlardı. .

Obama sempatikti. First Lady! ve kızlarıyla beraber medyatik bir aile babasıydı. Bizim Obama aşıkları ona daha da vuruldular böylece. Ama gözlerini kör eden bu hayranlık başkanın karanlık yüzünü görmelerini engelledi. Hala daha etmekte.

Obama’nın karanlık tarafını bir kenara not edelim ve Gazze’ye dönelim. Temmuz sıcağında karadan ve havadan parçalarcasına saldırılan Gazze’ye. Orada henüz hala daha hayatta olanların en korktuğu şeylerin başında İnsansız Hava Araçları Heron’lar geliyor. Filistinliler Zennanis diyor onlara. Yani vızıldayanlar. Çünkü saldırıdan hemen önce bir vızıltı duyuyorsunuz. Sonra… Sonrası kan, sonrası parçalanmış cesetler, sonrası katliam. Daha birkaç gün önce evlerinin terasında güvercinlerine yem verirken Heron tarafından vurulan üç kardeşi hatırlıyorlar hala. Çünkü Heron’lar asker sivil ayrımı yapmıyor. Çünkü Heron’lar tehdit! olarak gördüğü her canlıya ateş açabiliyor.

İşte o Heron’ları savunanların başında Obama geliyor. Haşmetmeap hedef gözeterek öldürmeyi! daha insancıl bir katillik olarak görse gerek ki başkanlığa geldiği ilk günden itibaren oradaki adıyla Predator’ları özellikle El Kaide’ye karşı kullanmaları gerektiğini “Savaştayız” naralarıyla duyurmuştu. Ne ilginçtir ki “Savaştayız” Bush döneminde milliyetçi medyanın mottosu olan bir sözdü. Obama bu işi o kadar ciddiye almıştı ki şimdiki CIA başkanı John Brennan’a Beyaz Saray’ın Terörle Mücadele ve İç Güvenlik Danışmanı olduğu dönemde bir ölüm listesi hazırlatmıştı. Listeye göre öldürülecekler terörist! ve devlet düşmanıydı! Böylece hedefler vurulacak ve ABD düşmanlarından kurtulacaktı.

Ama Yemen’de, Pakistan’da, Afganistan’da ve bugün Gazze’de olanlar İHA’ların herkesi terörist olarak algıladığını ve yargısız infaz yaptığını tekrar tekrar gösterdi. Yalnızca Pakistan’da İHA saldırıları sonucu 450 kişi öldü. Gazze’deki katliamda bugünün sayılarıyla 500’ü bulan cinayetlerin azımsanmayacak bir kısmı İHA’lar tarafından işlendi. Buna rağmen ABD Ortadoğu’daki küçük kardeşi İsrail’e İHA teknolojisi satmaya devam ediyor hala.

O yüzden Gazze’deki katliamın sorumlusu yalnızca İsrail ordusu ve Netanyahu değil, o orduya daha yetenekli katil makineler satan ABD silah şirketleri ve onların sempatik! başkanı Obama’dır da. Zennanis ve Obama’yı birbirine yakıştıramayanlar bir daha düşünsünler bunu.

FATİH BAYRAKTAR

Baraka Aktivisti 

Be the first to comment

Leave a Reply