SİBER ÇATI KURACAK!

ADL (Özel) 

Haber-Yorum

Kıbrıs’ın kuzeyinde cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken, adaylar hız kesmeden projelerini açıklamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Sibel Siber, cumhurbaşkanlığı makamını “kadın konusunda çalışan tüm sivil toplum örgütlerinin” bir araya geldiği bir çatı haline getireceğini açıkladı.

Dönüşüm ama nasıl?

Bunu nasıl ve ne amaçla yapacağı konusunda bilgi vermeyen Siber “kadın dayanışmasını yükseltip gençlerin enerjisini kullanarak toplumsal dönüşüme yön vereceğiz” dedi.  Öte yandan Siber’in bu dönüşümü nasıl başlatacağı ya da dönüşüme nasıl yön vereceği de bilinmiyor. Siber’in,“Kadın konusunda çalışan tüm sivil toplum örgütleri” derken ne kastettiği de tam olarak anlaşılmıyor.

Kadının yıpranma payı yok ama ekonomik hayata da daha fazla katkı sağlayacak!

Kadının ekonomik yaşama katkısının artırılması gerektiğini ve bunun için kendisinin seçilmesi halinde cumhurbaşkanlığı makamında çalışmalar yürütüp projeler üreteceğini belirten Siber, devletin kadına ekonomik katkıda bulunması hakkında herhangi bir projeden bahsetmemekle beraber yine kendi partisi CTP’nin çalışan kadınların yıpranma payını kaldıran parti olmasıyla ilgili de bir şey söylemedi. Kendi başbakanlığı döneminde kadın sığınma evi, özel sektörde sendikalaşma gibi konulara eğilmeyen Siber’in, kendi propagandası döneminde de toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin propaganda malzemesi yapılmasına da ses çıkarmaması dikkatlerden kaçmıyor.

Be the first to comment

Leave a Reply