Rahvancıoğlu: Eylemin En Samimi Unsuru Öğrencilerdi

Kıbrıs TV’de Gülsüm Kanca’nın sunduğu Güne Bakış programına bağlanan Baraka Aktivisti Münür Rahvancıoğlu, bugünkü eylemin en samimi unsurunun öğrenciler olduğunu söyledi
Rahvancıoğlu: Eylemin en samimi unsuru öğrencilerdi

Rahvancıoğlu, arkadaşlarını kaybeden öğrencilerin, aynı şeyin kendilerinin başına da gelebileceği endişesiyle “karanlıkta okula gitmek istemiyoruz” gibi çok anlamlı sloganlar attığını belirterek “Bu çocukların çığlığını duymamız ve ses vermemiz gerekiyor. İnsanlar çok olumsuz koşullara mahkum ediliyor” dedi.

Kimse Gençlere Slogan Attırmadı!

Rahvancıoğlu, gençlere “katil devlet” sloganını kimsenin attırmadığını, doğru veya yanlış bu sloganın farklı anlamlar içerdiğini, ülkedeki uygulamalar nedeniyle insanlar hayatını kaybediyorsa, niyet o olmasa bile ölümler yaşanıyorsa bunun adının cinayet olduğunu söyledi.

Hükümet Sorunları Çözme Kaygısı Taşımıyor

Hükümetin bu slogana karşı çıkacağına, ülke  insanı için bir şeyler yapması gerektiğine işaret eden Rahvancıoğlu, hükümetin eylemcilerle diyalog kurmak ve kalıcı çözümler getirmek bir yana dursun, konuyla ilgili herhangi bir kaygı taşımadığını ifade etti.

Hükümetin insanların acısını başka yöne çekmeye çalıştığını, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın sözleriyle ilgili anlattıklarının da yanlış olduğunu belirtti.

Sendikalar Organize Olamadı

Bugünkü eylemle ilgili memnuniyetsizliğini de dile getiren Rahvancıoğlu, eylemi organize eden sendikaların Başbakanlığın önüne plansız ve organize olmadan geldiğini, yapılan konuşmalara öğrencilerin tepki vermesinin ardından bazı sendikaların oradan ayrıldığını, bazılarının ise kaldığını söyledi.

Polis ile eylemcilerin karşı karşıya getirilmesinin hoş olmadığını ifade eden Rahvancıoğlu, polislerin de bizim insanımız olduğunu ve yaşananlardan acı çektiğini anlattı.

Eylem Çağrısı Yapanlar Oradaki Güvenlikten Sorumludur

Rahvancıoğlu, “Eylem çağrısı yapanlar oradakilerin güvenliğinden de sorumludur. Neler yapılacağı konusunda bir plan olması gerekir. Eylemin belli hedeflerinin ve bunun doğrultusunda atılan adımların olması lazım. Polisle itiş kakış oldu. Polis geçilseydi ne yapılacaktı? Konuşmalar yapıldı, sonra kitle konuşmalara tepki gösterince bırakıp gidenler oldu” diyen Rahvancıoğlu, orada gösterilen tepkilerin bazılarının samimi tepki, bazılarının ise “bu iktidar gitsin de biz gelelim” tepkisi olduğunu ifade etti.

(Kıbrıs Gazetesi)