Kadın Eğitimi Kolektifi’nin Seminerler Dizisi Devam Ediyor

Kadın Eğitimi Kolektifi, Geçitkale (Lefkonuk), Maraş ve Akçay’dan sonra eğitimlerine Lefkoşa’da devam ediyor.

Kızılbaş’taki Baraka Kültür Merkezi Lokalinde yer alan eğitimde 10 Temmuz Pazartesi günü “Feminizm ve Toplumsal Cinsiyet” başlıklı seminer ve sonrasında drama atölyesi gerçekleştirildi.

Seminerde, feminizmin ne olduğunun yanında, ne olmadığından, tarihinden, farklı feminist anlayışlardan ve mücadelenin daha ileriye götürülebilmesi yolunda karşılaşılan bazı sorunlardan bahsedildi. Ayrıca toplumsal cinsiyet rollerinin ve patriyarkanın kökenleri anlatılarak tarih içindeki değişkenliği vurgulandı.

Seminer sonrası gerçekleştirilen drama atölyesinde, katılımcıların çeşitli tiyatral etkinlikler gerçekleştirmesiyle eğitimin ilk günü tamamlandı.

Seminer ve drama çalışmaları 17 Temmuz Pazartesi günü saat 19.30’da “Kıbrıs’ta Kadın Hareketi” konusu ile devam edecek. İlerleyen haftalarda ise “Kadına Yönelik Şiddet”, “Ev İçi Emek ve Ötesi”, “Medya ve Kadın”, “Beden Politikaları” konuları ele alınacak. Ücretsiz olan ve en az 4 eğitime katılanlara sertifika da verilen programa katılım ve kayıt için 0548 842 02 72 numaralı telefon aranabilir.