CAS Çalışanları Başbakanlık’ta Eylem Yaptı: “Ne Demek Umut Yok, Çalışır Yaşatırız”

Ercan Havalimanı’nda yer hizmeti veren Cyprus Airport Services (CAS) şirketinin emekçileri, hükümetin işten durdurma planlarına karşı Başbakanlık önünde eylem yaptı.

“Yer hizmeti veren iki şirketten biri olan ve 130 civarında çalışanı bulunan CAS’ın, hizmet verdiği hava yolu şirketi kalmadığı gerekçesiyle işten durdurmaya gideceği” açıklanmıştı. Maliye Bakanı Serdar Denktaş, geçen hafta Meclis’te yaptığı konuşmada, CAS’ın şu anda hiçbir müşterisi bulunmadığını, 130 çalışanı olan şirketi ayağa kaldırmak için ellerinden geleni yaptıklarını ancak bunlar arasında personelin devlette istihdamının asla olmayacağını, KTHY’de yapılan yanlışın tekrarlanmayacağını” söylemişti.

Eylemde “Atama yaparken devlet, emekçiye gelince ÖZEL”, “CAS Devlettir Devlet Kalacak”, “Ne Demek Umut Yok, Çalışır CAS’ı Yaşatırız” gibi pankartlar açıldı.

Erhürman Güvence Verdi

Cyprus Airport Services(CAS) çalışanları Başbakan Tufan Erhürman’dan, CAS’ın hisselerinin devlete aktarılacağı yönde güvence alması üzerine Başbakanlık önündeki eylemini sonlandırdı.

CAS Personel Müdürü Erkut Öznergiz, Başbakan ile yaptıkları görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, geçmişte Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın 1 Temmuz’da CAS’tan işten durdurmaya gidilmesi gerektiği yönde açıklamada bulunduğunu, Başbakanlığa, CAS’ın geleceği ve bu konu hakkında bilgi almak için geldiklerini söyledi.

Tufan Erhürman’ın görüşmede kendilerine, “CAS’ın satılmaması” konusunda Hükümet ortaklarının anlaştığını ve CAS’ın Kıbrıs Türk Hava Yolları’na ait hisselerinin Türk Cemaat Meclisi Konsolide Fonu (İnkişaf Sandığı’na) aktarılması konusunda gerekli sürecin başlatıldığını söylediğini belirtti.

Öznergiz, Başbakan’ın herhangi bir havayolu müşterisi kalmayan CAS’a müşteri bulunması için da çalışma yürüttüklerini belirttiğini kaydetti.

Şirket Hisselerinin Devri Yapılmadı

CAS Personel Müdürü Erkut Öznergiz, KTHY’ye ait CAS’ın yüzde 50 hissesinin 3.5 milyon TL karşılığında İnkişaf Sandığı’na satıldığını, 3 Temmuz 2010’da yapılması gereken devir işlemlerinin halen yapılmadığını; CAS’ın diğer yüzde 50 hissesinin de, HAVAŞ şirketi tarafından 2014’de Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı adına “emanetten” bir şahsa devredildiğini, bu hisselerin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na devretme talebi geldiği an devredilmesi gerektiğini söyledi.

Öznergiz; “Hükümetten talebimiz bu hisselerin bir an önce devletin üstlenmesi ve bizim yasal statümüzün belirlenmesi” dedi.